Camera's moeten doorgaand zwaar verkeer uit Ruddervoorde weren

Het gemeentebestuur van Oostkamp heeft camera's geplaatst om de vele grote vrachtwagens te weren uit de dorpskern van Ruddervoorde. Truckers die met een vrachtwagen van meer dan 3 meter hoog door Ruddervoorde rijden, zullen een boete krijgen. Maar dat is alleen zo voor doorgaand zwaar verkeer, en dus niet voor vrachtwagens die komen laden of lossen in Ruddervoorde.

De camera's kosten ruim 67.000 euro. Ze zullen eerst een maand uitgetest worden. Nadien geeft de politie een boete van 58 euro aan vrachtwagenchauffeurs die in overtreding zijn.

 

Buitenlandse truckers

Het risico bestaat dat buitenlandse vrachtwagenchauffeurs niet op de hoogte zullen zijn van de nieuwe maatregel. Het kan ook zijn dat ze het verbod gewoon aan hun laars lappen en door Ruddervoorde blijven rijden. De lokale politie is zich daarvan bewust maar zegt dat ze ook tegen buitenlandse truckers kan optreden.

Hoofdinspecteur Koen De Blauwe: "Van sommige landen kunnen we de truckers identificeren. Van andere landen inderdaad niet. Maar onze camera's werken ook met nummerplaatherkenning. Een trucker die een overtreding heeft begaan in Ruddervoorde, kan door de politie onderschept worden als hij voorbij een andere camera met nummerplaatherkenning rijdt."

Meest gelezen