AP

Guillermo del Toro juryvoorzitter van Filmfestival van Venetië

De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro is dit jaar de juryvoorzitter van het Filmfestival van Venetië. Vorig jaar won hij er zelf nog de Gouden Leeuw met zijn film "The shape of water". Die film is intussen voor 13 Oscars genomineerd. 

"Juryvoorzitter zijn is een immense eer en een verantwoordelijkheid die ik met respect en dankbaarheid aanneem", reageert Del Toro (53). "Venetië is een venster op de cinema van de wereld en een mogelijkheid om de kracht en het culturele belang ervan te vieren."

"Guillermo Del Toro is de mens geworden generositeit, een filmliefhebber die niet alleen naar het verleden kijkt, met een passie voor films die niet enkel ontroeren, maar ook tot nadenken stemmen", stelt de organisatie. 

Del Toro regisseerde films als "Pan's labyrinth" (2006), "Hellboy" (2007), "Pacific rim" (2013) en"Crimson peak" (2015).  De 75e editie van het Filmfestival van Venetië zal plaatsvinden van  29 augustus tot 8 september.  

Meest gelezen