Videospeler inladen...

Koning Filip en zijn gezin brengen krokusvakantie op de latten door

Koning Filip, koningin Mathilde en hun 4 kinderen zijn op skivakantie in Zwitserland. Dat meldt het Paleis dat enkele officiële beelden en foto's heeft vrijgegeven.

Naar jaarlijkse gewoonte brengen koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore de krokusvakantie op de skilatten door. Dat doen ze in Verbier in Zwitserland waar ze eergisteren zijn aangekomen.

Het Paleis benadrukt dat het om een sportieve en familiale vakantie gaat. Om dit te respecteren, heeft het zelf beelden en foto's van de koning en zijn gezin verspreid. Ze zijn gemaakt door een cameraploeg van RTL-TVI en een persfotograaf in opdracht van de pool van Belgische fotoagentschappen.

20 kilometer van Brussel

Koning Filip staat bekend als sportfanaat. Hij gaat geregeld joggen en nam in het verleden meermaals deel aan de 20 kilometer van Brussel. Koningin Mathilde houdt dan weer vooral van fietsen, tennissen en zwemmen.

Ook hun kinderen zijn sportief aangelegd. Volgens de website van het Paleis houdt kroonprinses Elisabeth naast skiën van tennis, zeilen en diepzeeduiken. Prins Gabriël speelt hockey in clubverband. Ook prins Emmanuel en prinses Eléonore sporten graag.

YVES HERMAN
YVES HERMAN
YVES HERMAN
YVES HERMAN

Meest gelezen