Sony Pictures

Makers "Peter Rabbit": "Cartooneske voorstelling van voedselallergie gaat te ver"  

De makers van de kinderfilm "Peter Rabbit" hebben zich verontschuldigd nadat er commotie ontstaan was over een scène in de film. Daarin wordt een personage bekogeld met braambessen terwijl de andere personages, een groep konijnen, weten dat hij daar allergisch voor is.  

Peter Rabbit is in Groot-Brittannië een populair personage uit de boeken van Beatrix Potter. De filmversie is afgelopen weekend uitgekomen in de VS en komt bij ons op 28 maart in de zalen. Het verhaal gaat over een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit, dat in de clinch gaat met zijn norse buurman Mr. McGregor, die zijn tuin konijnenvrij probeert te houden. 

In de VS ontstond er meteen commotie rond een scène waarin Tom McGregor, het neefje van de buurman, bekogeld wordt met braambessen, een vrucht waarvan de groep konijnen weet dat hij er allergisch voor is. Ze gaan zelfs zo ver dat hij zichzelf uiteindelijk een injectie adrenaline moet toedienen om zijn allergische reactie onder controle te houden. Eerder in de film wordt er ook al een grap gemaakt over zijn allergie. 

De organisatie Kids With Food Allergy Foundation maakte zich hierover boos op Facebook: “De angst en ongerustheid die mensen ervaren bij een allergische reactie is een serieuze zaak. Grappen over deze aandoening kwetsen onze leden omdat het mensen aanmoedigt om het risico van allergische reacties niet ernstig te nemen.” Duizenden mensen ondertekenden ook een petitie met daarin de vraag dat Sony Pictures zich zou verontschuldigen. 

Dat heeft Sony Pictures gisteren intussen gedaan. "Zelfs de cartooneske, slapstickachtige manier waarop het onderwerp ter sprake komt, gaat al te ver", erkent Sony. "Het spijt ons erg dat we ons hier niet genoeg van bewust waren."

Meest gelezen