Foto Kurt bvba

Motorrijder die bijna 200 km/u reed in zone 70 krijgt maar rijverbod van 6 maanden

Een 50-jarige motorrijder uit Poperinge die bijna 200 kilometer per uur reed in een zone 70, krijgt een milde straf: zes maanden rijverbod en een boete van 2.852 euro, waarvan een deel met uitstel. Opvallend aan de zaak was dat de politie de man zelfs niet kon bijhouden en via sociale media een oproep moest doen om hem op te sporen.

Vorige maand werd de motorrijder in Lo, in West-Vlaanderen, betrapt toen hij bijna 200 kilometer per uur reed, waar hij 70 mocht rijden. De politie kon de man zelfs niet bijhouden en moest een oproep via sociale media lanceren om hem op te sporen. 

De politierechtbank in Veurne veroordeelde de man tot een rijverbod van zes maanden en een boete van 2.852 euro, waarvan 944 euro met uitstel. Hij krijgt zijn motor ook terug. De rechter gaf hem een milde straf omdat de man aangaf dat hij psychische problemen had. 

Meest gelezen