Videospeler inladen...

Sportvliegtuigje stort neer in Hasselt, twee inzittenden komen om

In Stokrooie bij Hasselt is vanmiddag een sportvliegtuig gecrasht. Bij het ongeval kwamen twee inzittenden om het leven. Over de oorzaak van het ongeval is er nog geen duidelijkheid.

Het vliegtuigje was onderweg van het vliegveld van Wevelgem, in West-Vlaanderen, naar dat van Zwartberg in Genk, toen het neerstortte in de Bruynebosstraat in Hasselt. Het vliegtuigje kwam terecht in de tuin van een bewoonster net naast de openbare weg. Bij de crash kwamen zowel de piloot als een passagier om het leven. Het gaat om een man van 61 jaar uit Moeskroen en een 69-jarige man uit Namen.  Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog gezocht. 

"Vliegtuig kwam laag voorbij"

Carlo Bogaerts

Ooggetuigen zagen dat het vliegtuig plots heel laag ging. "Het vliegtuigje ging scheef en laag tegen de daken", zegt Marleen Luwel. Ook Carlo Bogaerts zag het vliegtuigje neerstorten. "Ik zag het vliegtuig heel laag voorbij komen. Dan hoorde ik een harde slag en ben naar buiten gelopen. Je kon de brandstofgeur heel erg ruiken dus zijn we uit de buurt gebleven en hebben we de hulpdiensten gewaarschuwd", zegt Bogaerts. 

Onderweg naar Zwartberg

Het vliegtuigje, een Beechcraft F33A, met kenteken 00 JKM,  was rond 13 uur opgestegen op de luchthaven van Wevelgem. Het was onderweg naar het vliegveld van Zwartberg in Genk voor een onderhoud bij het bedrijf ASP Avionics. 

De bevoegde instanties zijn ter plaatse voor verder onderzoek. De omgeving is door de politie afgesloten. Het vliegtuigwrak wordt vannacht nog getakeld.

Meest gelezen