Twitter reageert: "Misschien zijn ze gewoon blij omdat ze even weg zijn uit Noord-Korea"

Meer dan waarschijnlijk omdat wij een compleet ander beeld hebben van cheerleaders, dat deze meisjes/vrouwen momenteel zoveel aandacht krijgen op sociale media. Het Noord-Koreaanse “Leger van schoonheden” heeft geen kortgerokte, met de benen zwiepende en met pompons zwaaiende meisjes nodig om tijdens een sportevenement de ogen op zich gericht te krijgen. De vlaggetjes en het vrijwel perfect synchroon bewegen, terwijl ze luidkeels de atleten aanmoedigen, zijn voor hen meer dan voldoende. Maar op sociale media wordt niet alleen genoten van hun "optredens", die niet meer dan een goed georkestreerde propagandashow van het Noord-Koreaanse regime zijn. En dat zorgt dan weer voor een vaak cynische ondertoon in de reacties.

Mocht het u de afgelopen dagen toch ontgaan zijn tijdens een of andere wedstrijd op de Olympische Winterspelen, cheerleaders op zijn Noord-Koreaans zien er zo uit:

Op sociale media zijn de meningen intussen erg verdeeld en wordt, naast het grappig ogende schouwspel, ook de band met het strakke Noord-Koreaanse regime op een vaak cynische manier onderstreept:

Meest gelezen