VTM gaat Vlaamse versie van Nederlandse succesreeks "De luizenmoeder" uitzenden

VTM gaat een Vlaamse versie uitzenden van "De luizenmoeder", de komische reeks uit Nederland. De serie zal worden gemaakt  door productiehuis Lecter Media dat de rechten kocht voor Vlaanderen. "De luizenmoeder" is in Nederland sinds begin dit jaar te zien op NPO 3 en is daar een enorm succes. 

"De luizenmoeder" is een fictieve reeks rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop met kwesties uit het leven gegrepen, en met vooral treffende en herkenbare grappen. De serie is een satire op het gedrag van ouders, schoolpersoneel en de kinderen. 

“We zijn bij VTM gecharmeerd door de heel herkenbare, eigentijdse en vernieuwende humor van "De luizenmoeder". De serie houdt iedereen een spiegel voor”, zeggen Davy Parmentier en Ricus Jansegers, de programmadirectie van VTM.  "Ik bekeek de aflevering en was meteen verkocht”, zegt Jan Segers, producent bij Lecter Media. "Alles lijkt te kloppen aan deze serie. De goesting om deze serie voor VTM te maken is heel groot." 

De opnames voor de Vlaamse versie gaan nog dit jaar van start, de casting zal de volgende weken beginnen. De uitzenddatum zal later worden bekendgemaakt. In Nederland is de reeks een kijkcijfersucces met meer dan 3,5  miljoen kijkers.  Daar komt er ook al zeker een tweede seizoen van "De luizenmoeder". 

Meest gelezen