Werken Antwerpse Leien zullen jaar langer duren, Unizo wil compensatie

Zelfstandigenorganisatie Unizo is er niet over te spreken dat de werkzaamheden aan de Leien in Antwerpen een jaar langer zullen duren dan gepland. Veel winkeliers krijgen sinds de werken veel minder volk over de vloer. De werken zouden normaal 2 jaar duren. Nu komt daar nog eens een jaar bij. Veel handelaars zien hun omzet dalen, en dus wil Unizo een compensatie.

Unizo wil nu dringend overleg met het stadsbestuur en de aannemer, om te weten of de hele stad nu ook een jaar langer onbereikbaar wordt, of dat de werken alleen ondergronds zullen gebeuren. 

"Onze eerste zorg is nu: hoe gaan we die ondernemers verder helpen en  ondersteunen. We denken daarbij aan uitstel of afstel van RSZ en btw. Wat zijn de premies? En Unizo Provincie Antwerpen opent een "hinderloket" waar ondernemers terechtkunnen", zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen aan VRT NWS.

Nood aan goede werfcoördinator

"Men ziet bij een werf dat er elke keer opnieuw dezelfde fouten worden gemaakt, men leert er niet uit. Een goede werfcoördinator is wat de stad nu nodig heeft. Dezelfde problemen komen telkens terug: slechte communicatie, overbodige overlast door werven die slordig worden georganiseerd, materiaal is niet op tijd. Men kan overbodige machines weghalen zodat de straat makkelijker bereikbaar is", besluit Volckeryck.

Meest gelezen