Videospeler inladen...

"De" middenvakrijder getuigt: daarom rijden ze in het midden van de snelweg

We zien het elke dag, al vele jaren lang: bestuurders die op de snelweg een langdurig verblijf op het middenvak verkiezen in plaats van het rechter- of linkerrijvak. Maar waarom is dat middenvak zo aantrekkelijk? We stelden die vraag op onze Facebookpagina en tot onze eigen verrassing volgden er erg veel eerlijke antwoorden van middenvakrijders.

"Omdat het veiliger en vlotter is. In plaats van constant te veranderen tussen rechts en midden, verkeer dat er bij moet aan opritten... blijf je gewoon vlotjes op de middenstrook rijden aan de snelheid waaraan de meeste anderen rijden op de middenstrook. Je kunt maar zo gemakkelijk zijn." (Bram)

"Ik vind het met mijn kleine auto niet veilig genoeg om van rijbaan te veranderen. Tussen de vrachtwagens voel ik me geplet en op het linkse vak voel ik me geplet door laagvliegers met flikkerlichten. Ik rijd 120. Dat gaat niet rechts en ook niet links." (Suzy) 

"Je moet als autobestuurder al goed gek zijn om op een autostrade tussen de vrachtwagens te gaan rijden. Want dat is het grote probleem, op de rechterrijstrook rijden zware vrachtwagens bijna bumper aan bumper en maximum 90km/u." (Jean-Pierre)

"Simpel. De middenrijstrook is de veiligste strook. Daar kan je aan een normale snelheid van 120 km/u rijden. Op de rechterrijstrook rijden een hele colonne vrachtwagens waar je je echt niet veilig tussen waant én die je constant in gaat halen. Let op, de vrachtwagens horen naar mijn mening wel degelijk thuis in dat vak. Op links rijden de "Schumacher-wannabees". (Jacky)

Om mijn snelheid te kunnen aanhouden, en niet steeds te moeten versnellen/vertragen voor het rechterrijvak waar trager verkeer op zit. Ik wil eigenlijk vermijden om elke halve minuut van rijvak te veranderen. Als het rechts rustig is, rij ik uiteraard rechts. Wanneer er rechts te veel traag verkeer zit, ben ik geneigd om eerder in het midden te blijven hangen. Rechts kan je nog 90 of 100 km/u rijden. Wie in het midden rijdt, zou het maximum van 120 km/u moeten halen. Ik ga er ook vanuit dat niemand mij kan voorbijsteken, aangezien 120 km/u de limiet is op de snelweg. Wie mij voorbij rijdt, die rijdt 130, 140 of 150 km/u en die bestuurder is ook in overtreding!" (Patrik)

"Waarom rij ik er graag... ? Het geeft me meer overzicht. Misschien is dat wel verkeerd, maar ik rij er het liefst." (Marsika)

"Ik ben niet echt een middenvaksrijder, maar vind het ook vervelend om telkens vanop het rechterrijvak constant te moeten uitwijken om vrachtwagens voorbij te steken en dan weer tussen de vrachtwagens te moeten invoegen." (Annabelle)

Voel je de nood om op een van bovenstaande meningen te reageren? Op onze Facebookpagina gaat de discussie tussen voor- en tegenstanders verder.

Videospeler inladen...

Meest gelezen