Videospeler inladen...

Drie politiecombi's beschadigd na wilde achtervolging op E40 van vermoedelijke mensen­smokkelaars

Op de E40 heeft de wegpolitie vannacht een overvolle bestelwagen met Poolse nummerplaat achtervolgd met vermoedelijke mensensmokkelaars en migranten. Er zaten zo'n 15 mensen in het voertuig, onder wie ook kinderen. De bestelwagen kon terugvluchten naar Frankrijk. Tijdens de achtervolging zijn drie politiecombi's beschadigd. Wellicht zijn alle inzittenden in Frankrijk te voet kunnen vluchten.

De wegpolitie merkte afgelopen nacht een overvolle bestelwagen op die vanuit Frankrijk ons land binnenreed. Volgens de Franse politie ging het om mensensmokkelaars en vluchtelingen. Er zaten zo'n 15 mensen in de bestelwagen.

De achtervolging werd ingezet maar de bestelwagen reed met hoge snelheid weg. Ter hoogte van de afrit Loppem kon de bestelwagen via de af- en oprit terugkeren richting Frankrijk. De politie probeerde de weg nog te blokkeren met hun voertuigen, maar de bestelwagen reed door. Drie politiecombi's raakten daarbij beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

De achtervolging werd uiteindelijk afgebroken omdat de politie zag dat er ook kinderen in de auto zaten. Over de grens nam de Franse politie over. Daar zijn wellicht alle 15 inzittenden te voet gevlucht.

Meest gelezen