Als de "Peppers" eigenlijk "Pipers" blijken te zijn…

Het leek het ideale valentijnscadeau. Duncan Robb uit Chesterfield, Groot-Brittannië, dacht zijn vriendin te verrassen met een citytrip naar Belfast, waar ze dan beiden een optreden van de Amerikaanse groep Red Hot Chili Peppers, onder meer bekend van de wereldhit "Under the bridge", zouden bijwonen. De tickets werden gekocht, zowel voor de vliegreis als voor het optreden. Die laatste tickets bleken wel vrij goedkoop te zijn -30 Britse pond per stuk-  en dat had zo zijn reden.

Robb had immers tickets gekocht, niet voor Red Hot Chili Peppers, maar voor Red Hot Chilli Pipers, "the most famous bagpipe band in the planet". 

Robb op nieuwswebsite ABC11/Storyful: "Toen ik de tickets kocht, dacht ik: "Wat een koopje!" Dat optreden raakt niet uitverkocht en daarom willen ze de vrije plaatsen nog snel van de hand doen. Bovendien was de datum ideaal: in de buurt van Valentijnsdag. Twee vliegen in één klap dus."

"Ik heb mijn vriendin een print van de tickets dan cadeau gedaan op kerstdag, maar niemand merkte op dat we naar een andere groep zouden gaan kijken. Ook niet toen ik de definitieve tickets per post toegestuurd kreeg. Maar toen de datum van 10 februari naderde, merkte mijn vriendin op dat ze maar niets kon vinden op het internet over een optreden van Red Hot Chili Peppers in Belfast. Uiteindelijk bleek dat we naar doedelzakspelers gingen kijken."

"We zijn dan toch maar gegaan, na eens goed gelachen te hebben met die blunder. Wat konden we anders doen. Een geluk is nog dat we enkele dagen voor het optreden de fout ontdekt hebben en niet toen we al in de concertzaal aanwezig waren. En ja, we hebben ons nog geamuseerd."

"We hopen wel de echte Red Hot Chili Peppers ooit nog te zien optreden."

Meest gelezen