AFP or licensors

WOII-bom in buurt van Londense luchthaven onschadelijk gemaakt: London City kan weer open

London City Airport is opnieuw open nadat een bomalarm alle vliegactiviteiten een tijdlang heeft stilgelegd. Zondagavond werd in de buurt van de luchthaven een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt, die is intussen onschadelijk gemaakt. London City Airport is een kleine luchthaven, vanuit België vliegt enkel VLM Airlines er naartoe.

London City Airport is, zoals de naam doet vermoeden, een kleine luchthaven niet ver van het Londense stadscentrum. Vanuit ons land heeft VLM Airlines een route tussen Antwerpen en London City.

Zondagavond om 17 uur lokale tijd werd een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt in de buurt van de luchthaven. De politie stelde een veiligheidszone in, waardoor de luchthaven alle activiteiten moest stilleggen.

Maandag moesten alle vluchten naar London City worden geannuleerd. Voor VLM Airlines ging het om twee vluchten. Brussels Airlines en British Airways vliegen vanuit ons land op London Heathrow Airport, de grote internationale luchthaven. Die is gewoon open gebleven.

Sinds vanmorgen is de luchthaven opnieuw open en kan het vliegverkeer hervatten.

Meest gelezen