Finse topatleten breien voor pasgeboren baby van hun president

Het waren heuglijke dagen, begin deze maand, voor de Finse president Sauli Niinisto. Niet alleen volgde de 69-jarige Niinisto zichzelf op als president na ruim 62 procent van de stemmen te hebben gehaald in de meest recente presidentsverkiezingen, hij werd ook voor de 3e keer vader. Zijn 2e vrouw, Jenni Haukio, met wie hij in 2009 huwde, beviel immers van een zoon. Voor de 40-jarige Haukio was het haar eerste kind. Om die heuglijke gebeurtenis te vieren bedachten de Finse topsporters die momenteel deelnemen aan de Olympische Winterspelen een origineel cadeau. Tussen de wedstrijden zetten ze zich immers aan het breien.

Bedoeling is een lappendeken te breien voor de kersverse zoon van het Finse presidentskoppel. Niet alleen de atleten, maar ook de coaches zetten zich aan het breien. Dat leverde al een paar opmerkelijke foto’s op:

Het breien kon alvast op veel applaus rekenen op sociale media:

Meest gelezen