Groen licht voor gevangenis Dendermonde?

De stad Dendermonde heeft een belangrijke slag thuis gehaald in haar strijd met buurtcomité Oud Klooster en natuurvereniging Raldes over de bouw van een nieuwe gevangenis. De Raad van State vindt dat de keuze van de locatie wettelijk verlopen is.

De stad wil de nieuwe gevangenis bouwen op de site van 't Oud Klooster. Het buurtcomité vindt dat een verkeerde plek. Al twee keer werden de plannen van de stad vernietigd door de Raad van State.

Maar het derde plan lijkt meer kans op slagen te maken, want in een tussenarrest heeft de Raad van State geoordeeld dat de manier waarop de locatie werd gekozen wettelijk is. De bouw van de nieuwe gevangenis én het behoud van de justitiële diensten in Dendermonde zijn volgens de burgemeester van cruciaal belang voor de stad en de tewerkstelling.

Meest gelezen