Videospeler inladen...

Hartverwarmend: vrienden vervullen muzikale droom van overleden Peter op StuBru

Vanochtend om 8.45 uur is "Madness" van Pearly Pete te horen geweest op Studio Brussel. Achter het nummer school een hartverwarmende missie. Het was immers de grote droom van Peter Leyder om ooit een nummer van de band op de radiozender te horen spelen. Leyder overleed twee weken geleden echter onverwacht. Zijn vrienden lieten zijn wens in vervulling gaan.

Eind januari zette Leyder (46) zijn dochter af aan de schoolpoort en werd onwel. Hij stierf heel plotseling. De voormalige commercieel directeur van de Ancienne Belgique speelde in een band, Pearly Pete genaamd. Het was zijn grote droom om ooit gespeeld te worden op Studio Brussel, en dat is vanochtend gelukt.

Maak van het dagelijkse leven iets bruisend

Broer Dirk en Stefaan van Early Pete waren met een groep vrienden te gast bij de radiozender. "Peter was zeer geëngageerd, een woordenboek is te klein om hem te omschrijven. Een schone, warme mens", eerde Dirk hem. Nadien weerklonk het sprankelende "Madness" op de radio.

"Het nummer gaat over de grote dromen die we allemaal kunnen hebben, over weelde en wijsheid. Het allerbelangrijkste is om van het dagdagelijkse leven iets bruisend te maken."

Het nummer (nog eens) horen? Klik hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen