Katie Couric: "Sorry Nederland, ik heb het zo niet bedoeld!"

Het was hilariteit alom op sociale media, nadat de Amerikaanse reporter Katie Couric tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen de kijkers wijsgemaakt had dat schaatsen een belangrijk vervoersmiddel was in Amsterdam. Want, "er zijn daar veel grachten die in de winter kunnen bevriezen en dus schaatsen ze daar van plaats naar plaats". Wie luisterde naar zoveel onzin, kon zijn oren niet geloven. En dus begon men op Twitter daarna snel zijn creativiteit te botvieren. Met Couric als kop van Jut, die intussen haar excuses aangeboden heeft.

"Dit is de reden waarom Amerikanen dommer zijn dan de rest van de wereld, wanneer ze dergelijk 'fake news' de wereld insturen." De opmerkingen van Couric tartten dan ook elke verbeelding:

Op Twitter volgden hilarische reacties als:

Couric feliciteerde intussen Nederland met de al gewonnen medailles en excuseerde zich voor haar uitspraak over het schaatsen op de Amsterdamse grachten: "Ik probeerde jullie historische passie voor de sport te eren, maar het kwam er verkeerd uit!"

Misschien dat een bezoekje haar op andere gedachten zal brengen. De Nederlandse ambassade in de VS heeft haar alvast uitgenodigd voor een bezoek.

Meest gelezen