Lof uit Duitsland voor Bart Somers: "Hij heeft een smerig en crimineel oord tot bloeien gebracht"

Het Duitse magazine Der Spiegel is vol lof over de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD). "Hij heeft een smerig en crimineel oord tot bloeien gebracht", klinkt het.

In 2016 werd Somers gekozen tot "beste burgemeester ter wereld", Der Spiegel maakt daarom een reportage om te weten te komen wat Somers' geheime recept tot succes is.

"De burgemeester die zijn stad redt", kopt Der Spiegel. "Deze stad met een sterke migratieachtergrond is gegroeid van probleemgeval naar voorbeeld", klinkt het verder.

In het artikel zelf zegt Somers niet te willen azen op de titel "beste burgemeester ter wereld", maar liever beloond zou willen worden met het lintje "mister inclusive" omdat hij in Mechelen alle burgers bij het beleid probeert te betrekken.

Ook lof uit Groot-Brittannië

Mechelen scoort ook opnieuw hoog in een ranking van zakenblad fDi Magazine, een bijlage van de Britse zakenkrant Financial Times. De stad wordt genoemd als stad van de toekomst in vier categorieën, bij de vorige editie twee jaar geleden werd de stad drie keer genoemd. De enige andere Vlaamse stad die ook in de lijsten opduikt, is Antwerpen.

FDi Magazine, brengt om de twee jaar een top uit van Europese steden die interessant kunnen zijn voor investeerders. Er wordt onder meer gekeken naar economisch toekomstpotentieel, inzet van slimme technologie, ondernemingsklimaat en levenskwaliteit.

Dit jaar valt Mechelen in vier categorieën in de prijzen. In de categorie "Connectivity" kaapt de stad de hoofdprijs weg. In de categorie "Micro European Cities of the future 2018/2019," staat Mechelen op plaats zes plaats en bij "Economisch potentieel" op plaats tien. In de categorie "fDi Strategy" eindigt de Maneblussersstad vijfde.

"Dit is zonder meer indrukwekkend. Het is een erkenning voor het gevoerde beleid de voorbije jaren. Maar bovenal is het toch een economische opsteker.

Voor een stad als Mechelen is het economisch belang van deze rankings niet te onderschatten. Burgemeester Somers (Open VLD) en schepen van Economie Katleen De Roover (N-VA): "Het betekent dat onze stad nu nog nadrukkelijker op de internationale radar staat te knipperen als ideale toekomstlocatie voor nationale en internationale investeerders."

Meest gelezen