Kunstbeurs TEFAF Maastricht pakt uit met eeuwenoud schilderij van Filippino Lippi

TEFAF Maastricht biedt het publiek voor het eerst in meer dan honderd jaar de kans om een Lippi te kopen. Het betreft het paneel Sint-Albinus en Sint-Bernardus dat Filippino Lippi (ca. 1457-1504) al in 1496 schilderde.

Voor het eerst in meer dan honderd jaar zal u in staat zijn om een stuk van Filippino Lippi (ca. 1457-1504) te kopen op de kunstbeurs TEFAF Maastricht. Dat meldt TEFAF zelf in een persbericht. Filippino was de zoon van de nog bekendere Fra Filippo Lippi. Voor iemand met een gemiddelde portefeuille zal het werk wel onbetaalbaar zijn, maar het is toch opmerkelijk dat TEFAF het nu kan aanbieden. De beurs loopt van 10 tot 18 maart en bevat onder meer ook een origineel beeldhouwerk van Camille Claudel (1864-1943), muze en maîtresse van Auguste Rodin (1840-1917). 

Sint-Albinus en Sint-Bernardus van Filippino Lippi

Kunstshoppen in Maastricht

TEFAF is een kunstbeurs die geïnteresseerden de kans biedt in contact te komen met meer dan 275 kunstgalerieën van over de hele wereld. Vorig jaar mocht het evenement 71.000 bezoekers ontvangen uit meer dan 60 verschillende landen. TEFAF Maastricht heeft ook twee keer per jaar een tegenhanger in New York. Dit jaar viert de beurs zijn dertigste verjaardag.

Crouching Torso van Camille Claudel

Een inkomticket kost 40 euro. Uiteraard is de beurs vooral interessant voor vermogende kunstverzamelaars, maar ook voor het minder gegoede publiek is een ticket zeker zijn geld waard. U kunt er namelijk verschillende werken zien van museale kwaliteit.

TEFAF beroept er zich op de mooiste kunstbeurs ter wereld te zijn. U vindt er verschillende kunstwerken in allerlei disciplines. Antieke meubels, klassiek design, exclusieve juwelen, oude meesters en hedendaagse schilderijen zijn er allemaal te koop. 

Tête d'Homme van Pablo Picasso

Meest gelezen