© lev dolgachov - creative.belgaimage.be

Mijn kind is "aan" de sociale media. Wat nu?

Ook Vlaamse jongeren hebben almaar vroeger een smartphone en vaak ook een eigen account. Wij lopen op dat vlak een paar jaar achter tegenover de Verenigde Staten. Maar we zijn die achterstand aan het inhalen. Zo hebben ook bij ons negen op de tien jongeren een eigen smartphone wanneer ze naar de middelbare school gaan. Enkele jaren geleden waren er dat nog maar zeven op de tien. 

Het wetsvoorstel van staatssecretaris Philippe De Backer wil de leeftijdsgrens voor het aanmaken van een sociaal profiel nu laten vastleggen op dertien jaar. Maar ook meer omkadering en betrokkenheid zijn nodig, in de eerste plaats van de ouders. Wij geven u vijf tips mee over hoe u het sociale mediagebruik van uw kroost in de hand kan houden. Paniek is daarbij niet nodig, enige alertheid is dan weer wel aan te raden. 

Meest gelezen