Nederlandse politie pakt Belg op voor mensensmokkel

De Nederlandse politie heeft vorige week dinsdag aan de Duits-Nederlandse grens een 28-jarige man uit België opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Hij vervoerde in een busje een gezin uit Koeweit dat in Denemarken was uitgeprocedeerd. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

De Nederlanders hielden de verdachte staande voor controle op de A1 ter hoogte van De Lutte toen hij met zijn busje Nederland was binnengereden vanuit Duitsland. De man reisde samen met een 32-jarige vrouw, een 41-jarige man uit Koeweit en vijf kinderen tussen 4 en 10 jaar. Bij de identiteitscontrole bleek het gezin te zijn uitgeprocedeerd in Denemarken.

De 28-jarige bestuurder uit België verklaarde dat hij het gezin in Duitsland had opgepikt en hen wilde meenemen naar België. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Vrijdag werd hij vervolgens voorgeleid bij de rechter-commissaris, een functie vergelijkbaar met die van onderzoeksrechter in ons land. Het voorarrest van de man werd met twee weken verlengd. Het onderzoek gaat intussen voort.

Meest gelezen