SP.A en Groen in Bierbeek opnieuw samen naar de kiezer

In Bierbeek trekken SP.A en Groen net als in 2012 weer samen naarde kiezers als 'SP.A-Groen'. Lijsttrekker wordt Frederik De Buck (Groen). De uittredende schepenen Cil Cuypers (SP.A) en Hilde van der Putten (Groen) staan op de tweede en derde plaats. SP.A-Groen haalde in 2012 4 van de 21 zetels en vormt een coalitie met CD&V (8 zetels).

De deelname aan het bestuur vertaalde zich volgens Cil Cuypers in een aantal concrete realisaties zoals het gemeentelijke klimaatactieplan met een brede waaier aan maatregelen rond energiebesparing en energie-efficiëntie in woningen, openbare verlichting, enz... Er werden fietspaden aangelegd en werk gemaakt van een begin van aanleg van een fietssnelweg tussen Leuven en Tienen.

Bierbeek investeerde ook in cultuur zoals de bouw van een nieuwe tribune in het CC De Borre en in een nieuw gemeentehuis met OCMW en politiekantoor en plant de bouw van 100 sociale woningen.

In Vlaams-Brabant zetten SP.A en Groen nog op meer plaatsen hun bestaand kartel verder. Dat is onder meer het geval in Vilvoorde (waar het al sinds 2006 bestaat), in Ternat en in Beersel. In Rotselaar en Diest besloten beide partijen in tegenstelling tot vorige verkiezingen dan weer opnieuw elk apart naar de kiezer te gaan.

Meest gelezen