Valse noten in de financiën van gitaarmerk Gibson

Het wereldberoemde gitaarmerk Gibson verkeert in financieel zwaar weer. Moederbedrijf Gibson Brands zoekt naar manieren om de schuld terug te dringen en extra financiering aan te trekken.

Gibson is in 1902 opgericht in Nashville. De gitaarmaker is daar ook gevestigd. Naast elektrische gitaren verkoopt Gibson onder meer ook audio-apparatuur. Maar het bedrijf heeft het moeilijk om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.

Topman Henry Juszkiewicz wil een faillissement voorkomen, en hoopt de schulden te herstructureren en nieuwe investeerders aan te trekken. Vorig jaar nog verlaagde kredietbeoordelaar Moody's de kredietwaardigheid van Gibson vanwege zorgen of het bedrijf wel aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

Grote namen

Aan het product zelf zal het alvast niet liggen. Grote namen zoals B.B. King, Eric Clapton, The Edge, Slash, Bob Dylan, Keith Richards, Pete Townshend en Mark Knopfler hebben allemaal op Gibsons gespeeld, onder meer op het iconische model Gibson Les Paul.

Meest gelezen