AP

Vliegtuigcrash Rusland mogelijk fout van piloten

Een menselijke vergissing ligt mogelijk aan de basis van de
vliegtuigcrash in Rusland afgelopen zondag. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Bij het ongeluk kwamen alle 71 inzittenden om het leven.

De onderzoekers vermoeden dat de piloten een cruciale fout hebben gemaakt. Voor het opstijgen zouden ze de verwarming van de sensoren niet hebben aangezet. Die zouden daardoor bevroren zijn en technische complicaties hebben veroorzaakt, die leidden tot de crash.

Het passagiersvliegtuig stortte zondag neer in de buurt van Moskou. De piste van terreur werd al snel uitgesloten, want uit de eerste bevindingen bleek dat er in de lucht geen ontploffing of brand was geweest. Het vliegtuig was nog intact toen het neerkwam.

De twee zwarte dozen met vluchtgegevens werden teruggevonden en moesten meer duidelijkheid bieden. Voorlopig lijkt alles dus te wijzen op een technisch defect, met een inschattingsfout van de piloten aan de basis.

Het vliegtuig van Saratov Airlines was op weg van Moskou naar Orsk en crashte kort na het opstijgen. Daarbij verloren 65 passagiers en 6 bemanningsleden het leven.

 

Meest gelezen