Wegpiraat die monsterstraf kreeg, geeft zich aan bij politie

De wegpiraat uit Berlare, Oost-Vlaanderen, die vorige maand zeven jaar cel kreeg en een rijverbod van 50 jaar, heeft zich aangegeven bij de politie. Dat zegt het parket. Bij zijn veroordeling in januari vroeg de politierechter zijn onmiddellijke aanhouding, maar de man was niet aanwezig in de rechtbank. Hij zit nu in de cel.  

De man in kwestie werd deze zomer drie keer tegengehouden in vier weken tijd voor dronken rijden. Tijdens deze incidenten reed de man tegen een boom, vluchtte hij weg van een politiecontrole en pleegde hij ook vluchtmisdrijf na een ongeval met blikschade. Eén van de keren had hij z'n dochtertje bij hem in de auto. In totaal is de man al 39 keer veroordeeld.

In januari veroordeelde politierechter Peter D'Hondt uit Dendermonde hem tot een gevangensstraf van zeven jaar, een rijverbod van 50 jaar en een geldboete van 60.000 euro. Het was één van de strengste straffen die rechter D'Hondt in z'n carrière heeft uitgesproken. Bij zijn veroordeling werd dan ook zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd, maar de man was niet aanwezig in de rechtbank. Vorige week dinsdag heeft de man zich uiteindelijk aangegeven. Dat zegt het parket van Dendermonde. Hij zit nu in de cel.  

Meest gelezen