Videospeler inladen...

26 mensen opgepakt na grootschalige Belgische en Britse politieactie tegen mensensmokkel

Gisteren is in ons land in het kader van een gecoördineerde actie met de Britten een vermoedelijke mensensmokkelaar opgepakt. Het gaat om een man van 22 van Albanese origine, die een zestal personen probleerde over te smokkelen naar het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk zijn daarna gelijktijdig 24 huiszoekingen uitgevoerd. In totaal werden bij de actie 26 mensen opgepakt en 36 migranten gered. De vermoedelijke mensensmokkelaar die in ons land is opgepakt, is vandaag ook aangehouden.

De operatie was gericht tegen een criminele bende die verdacht werd van illegale smokkel van migranten en drugs. Ze zouden hun slachtoffers ook uitgebuit hebben, als laagbetaalde werknemers in verschillende carwashbedrijven in het zuiden van Engeland.

Gisterenavond werd in ons land een vermoedelijke mensensmokkelaar opgepakt. Het gaat om een man van 22 van Albanese afkomst. Hij probeerde een zestal personen te smokkelen naar het Verenigd Koninkrijk, onder wie 3 minderjarigen. De man is voor de onderzoeksrechter verschenen en aangehouden. Vrijdag beslist de raadkamer of hij nog langer in de cel moet blijven.

In het Verenigd Koninkrijk zijn na de arrestatie gelijktijdig 24 huiszoekingen gebeurd. Meer dan 250 agenten deden aan de actie mee. Uiteindelijk zijn in totaal 26 mensen opgepakt en 36 migranten gered. Er werd ook drugs en cash geld in beslag genomen.

De verbindingsofficier van de Britse National Crime Agency spreekt van een succes: "De gezamenlijke actie van vandaag met de Belgische federale politie en het federale en lokale parket hebben geleid tot de ontmanteling van een georganiseerde criminele bende die verkeerdelijk dacht dat zij, onder het mom van legale activiteiten, perverse daden van moderne slavernij en drugs in onze maatschappij konden ondernemen". De Britten zijn tevreden met de samenwerking met ons land, en willen die verderzetten in de strijd tegen georganiseerde misdaadbendes, zo klinkt het. 

Meest gelezen