AP

Actrice Minnie Driver stapt op als ambassadeur van Oxfam na seksschandaal

De Britse actrice Minnie Driver stopt met haar werk als ambassadeur van Oxfam. Ze doet dat omdat ze "in shock" is door het seksschandaal dat over de ontwikkelingsorganisatie naar buiten is gekomen. Driver is het eerste bekende gezicht dat breekt met Oxfam. 

Vorige week raakte het nieuws bekend dat tijdens een missie in 2010 in Haïti medewerkers van de Britse tak van Oxfam prostituees hadden uitgenodigd op feestjes.  Oxfam zou de betrokkenen zonder sanctie hebben ontslagen of een zachte exit hebben gegeven en wordt ervan beschuldigd dat ze de zaak in de doofpot wilden stoppen. 

Driver, die bekend is van "Good Will Hunting" en "Will & Grace", zegt dat ze "in shock is" door de verhalen. "Deze weerzinwekkende fouten zullen mij er echter niet van weerhouden om te blijven samenwerken met goede mensen om mensen overal ter wereld die onze hulp nodig hebben, te blijven steunen", voegt ze er wel aan toe. 

"Ik kan jullie zeggen dat ik kapot ben van de hele situatie rondom Oxfam", schrijft ze ook nog op Twitter. "Kapot voor de vrouwen die gebruikt zijn door de mensen die kwamen om hen te helpen, kapot door de reactie die deze organisatie heeft gegeven, waarvoor ik aandacht heb gevraagd sinds ik negen jaar oud was." Driver trok voor Oxfam naar landen als Cambodja en Thailand om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. 

Oxfam heeft Driver bedankt voor haar toewijding. "Ze is jarenlang een trouwe aanhanger van Oxfam geweest en we zijn dankbaar voor haar steun om armoede in de wereld te beëindigen. We respecteren haar keuze om ons te verlaten. Als organisatie schamen we ons voor het gedrag van een aantal medewerkers en zijn we meer dan ooit bereid om van onze fouten te leren. We willen onze naam wereldwijd hoog houden en daar gaan we alles aan doen."

Meest gelezen