BENNY DE GROVE

Circus Ronaldo valt in de prijzen in Barcelona

Het Mechelse Circus Ronaldo heeft in Barcelona de cultuurprijs voor beste Circusvoorstelling 2017 gewonnen met zijn voorstelling "Fidelis Fortibus". De jury loofde de voorstelling omwille van zijn originaliteit. 

De juryleden van de Ciutat de Barcelona 2017 Awards beslisten unaniem om de prijs voor beste circusvoorstelling toe te kennen aan "Fidelis Fortibus" van het Mechelse Circus Ronaldo. De jury geeft aan dat in de voorstelling modern en traditioneel circus meesterlijk gecombineerd worden.

Fidelis Fortibus is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het thema is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven. 

Volgens maker Danny Ronaldo is het "een grappige en poëtische voorstelling met een warme menselijke humor en een licht lugubere melancholie. Een voorstelling die gaat over mijn diepste gevoelens voor het circus en de circustradities.”

Fidelis Fortibus was in 2016 de eerste circusvoorstelling die geselecteerd was voor het theaterfestival in de Singel in Antwerpen. Circus Ronaldo combineert al zeven generaties lang de oude circustraditie van de commedia dell’arte. Ze hebben met hun voorstellingen in prestigieuze theaterhuizen en op grote circus- en kunstenfestivals gespeeld. De tournees liepen van Reykjavik tot Lissabon, maar ook Australië en Nieuw Zeeland. 

Meest gelezen