AFP or licensors

Lichaam van vermist Frans meisje Maëlys (9) na maanden gevonden

In Frankrijk is deze namiddag het lichaam gevonden van Maëlys, het 9-jarige meisje dat vorige zomer verdween op een trouwfeest in Grenoble. Een verdachte heeft bekend dat hij "per ongeluk" het meisje heeft gedood. 

Zes maanden nadat het Franse meisje Maëlys verdween, is haar lichaam teruggevonden. Dat heeft de procureur van Grenoble zopas gezegd op een persconferentie. De hoofdverdachte in de zaak ging deze morgen over tot bekentenissen. De 34- jarige man zou het negenjarige meisje "per ongeluk" gedood hebben in de buurt van zijn woning. Daarna heeft hij het lichaam verborgen en keerde hij terug naar het trouwfeest. Vervolgens heeft hij haar begraven in een bos in een bergachtig gebied. 

Over de omstandigheden van dood van het meisje heeft de verdachte zich niet uitgelaten. Hij bood de ouders van Maëlys zijn verontschuldigingen aan. 

AFP or licensors

Frankrijk bleef maandenlang in de ban van de mysterieuze verdwijning. Het meisje verdween tijdens het laatste weekend van de zomer op een trouwfeest. Ze was samen met andere kinderen van de huwelijksgasten te slapen gelegd in een kamer boven de feestzaal. Maar toen haar ouders daar rond 3 uur 's nachts kwamen kijken, bleek ze er niet meer te zijn. 

Meest gelezen