Markt Sint-Niklaas wordt groener

De markt van Sint-Niklaas krijgt een opknapbeurt. Door nieuwe, groene elementen te plaatsen, wil het stadsbestuur de grootste markt van België een fris uitzicht bezorgen.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas maakt 500.000 euro vrij om de markt in een nieuw, groen jasje te steken. Onder andere meerstammige bomen, bloemenmanden en zitbanken met groenwanden moeten daarbij helpen. De bomen worden in bakken geplaatst, zo zijn ze snel verplaatsbaar voor grote evenementen.

Daarnaast is er ook gedacht aan de veiligheid, zegt Christel Geerts (SP.A), schepen van Ruimtelijke Ordening en Groen: "De glaspartijen onder de luifels worden vervangen door speciaal antislipglas. Ter hoogte van de oversteekplaatsen worden de houten elementen van de esplanade vervangen door hout met een antislipvoeg. Daardoor verbetert de veiligheid ook."

Meest gelezen