Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ex-president van Georgië Mikheil Saakasjvili vestigt zich in Nederland

De voormalige Georgische president Mikheil Saakasjvili heeft zich gevestigd in Nederland. Dat bevestigt zijn advocaat nadat hij daar is aangekomen. Saakasjvili werd maandag uit Oekraïne gezet en verbleef tot vandaag in Polen.

Volgens zijn advocaat is de ex-president momenteel in Rotterdam om zijn verblijfspapieren in orde te maken. Hij zou bovendien van plan zijn om zich binnenkort in Amsterdam te vestigen. Hij diende een verzoek in om naar Nederland te komen op basis van gezinshereniging, want zijn vrouw en kinderen zijn Nederlanders. In december liet de Immigratie- en Naturalisatiedienst weten dat hij daarvoor in aanmerking komt.

Saakasjvili is al een tijd weg uit Georgië, nadat hij er in een machtsstrijd verwikkeld raakte met president Petro Porosjenko. De spanningen liepen daar zo hoog dat de ex-president uiteindelijk "illegaal in Oekraïne" werd verklaard. Hij moest het land noodgedwongen verlaten en zocht toevlucht in buurland Polen. Hij verblijft daar nu niet langer, omdat hij de toestemming heeft om in Nederland te wonen.

Meest gelezen