Videospeler inladen...

Opnieuw minder Vlaamse tienermoeders

Uit cijfers van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie blijkt dat er in 2016 net geen 800 Vlaamse meisjes onder de 20 jaar mama werden. Dat zijn er 52 minder tegenover het vorige jaar. En maar liefst 604 minder ten opzichte van het piekjaar 2007.

In 2016 werden er 791 Vlaamse meisjes onder de 20 jaar moeder. Dat aantal is bijna de helft in vergelijking met zo'n 10 jaar geleden. In 2007, het recordjaar, werden er nog 1.395 meisjes jonger dan 20 mama in Vlaanderen. Gemiddeld zijn de tienermoeders zo'n 18,7 jaar oud wanneer ze hun eerste kind krijgen. 

Fara vzw, die jonge vrouwen begeleidt tijdens hun zwangerschap, heeft geen verklaring voor het dalend aantal tienermoeders. Maar de organisatie waarschuwt tegelijk ook dat het taboe op tienerouderschap dreigt te vergroten en de nood aan ondersteuning noodzakelijk blijft.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen