Videospeler inladen...

17 doden bij schietpartij in school in Florida, dader is oud-leerling

Bij een schietpartij in een middelbare school in Parkland in de Amerikaanse staat Florida zijn zeventien doden gevallen. Dat zegt de plaatselijke sheriff, Scott Israel. De verdachte die gearresteerd werd, is Nikolaus C. (19), klaarblijkelijk een ex-leerling van de school.

De dader is opgepakt in de buurt van de school en heeft zich volgens de politie niet verzet tegen zijn arrestatie. Het is niet duidelijk wanneer hij er les volgde en waarom hij wegging. Hij zou zich tijdens de aanval zowel binnen als buiten de school bevonden hebben. 

De jongeman opende het vuur aan het einde van de schooldag. In de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland lopen 3.208 kinderen school. Terwijl de politie op zoek was naar de schutter, werd de school onder "lockdown" geplaatst. Mensen werd gevraagd de zone te vermijden. 

Op live tv-beelden was te zien dat honderden jongeren in paniek de school ontvluchtten. De politie vroeg aan ouders die in contact stonden met hun kinderen om hen te zeggen dat ze zich moesten verstoppen onder de banken in de klas totdat de politie de schutter gevonden had en hen kwam bevrijden. 

SWAT-teams, speciale eenheden van de politie, hebben de hele school uitgekamd om er zeker van te zijn dat alle gevaar geweken was. De leerlingen werden naar een nabijgelegen school geëvacueerd. Hulpverleners hielpen gewonden in ziekenwagens.

De politie en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De FBI stelt een onderzoek in. Senator Bill Nelson van Florida zegt dat er meerdere dodelijke slachtoffers zijn.  "Dit is een verschrikkelijke dag, een catastrofe", zegt hij.

De school heeft geen waarschuwing gekregen van een mogelijke schutter en zegt dat niets erop wijst dat er meer dan één schutter zou zijn.

President Trump reageerde al op Twitter: "Mijn gebeden en medeleven gaan uit naar de families van de slachtoffers van de vreselijke schietpartij in Florida. Geen enkel kind, leraar of iemand anders zou zich ooit onveilig mogen voelen in een Amerikaanse school."  

Videospeler inladen...

Meest gelezen