www.wemmel.be

Burgemeester Walter Vansteenkiste lijsttrekker voor eenheidslijst WEMMEL

Walter Vansteenkiste, die sinds 2013 burgemeester is van faciliteitengemeente Wemmel, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker voor WEMMEL, de eenheidslijst van de Vlaamse partijen met uitzondering van Vlaams Belang. Vijf raadsleden die verkozen werden op de grotendeels Franstalige Lijst van de Burgemeester (LB) en WEMMEL in de gemeenteraad steunen, zullen wellicht ook een plaats krijgen op deze lijst.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 behaalden WEMMEL en LB elk 12 van de 25 zetels. De resterende zetel was voor een FDF-kandidate (nu DéFi) van de lijst UF. Na maanden van onderhandelingen werd een coalitieakkoord bereikt tussen WEMMEL en vijf raadsleden van LB. Walter Vansteenkiste werd eind april 2013 met hun steun benoemd tot burgemeester.

"WEMMEL zal een lijst indienen die de steun heeft van alle Vlaamse democratische partijen en de vijf raadsleden van LB die met ons de meerderheid vormen. Er zullen ook onafhankelijken een plaats krijgen. De lijst is nog niet volledig samengesteld. Wel is al beslist dat ikzelf opnieuw lijsttrekker zal zijn. OCMW-voorzitter Armand Hermans zal de aparte lijst trekken voor het OCMW", aldus Vansteenkiste.

Meest gelezen