Een verkoper met een kip op een pluimveemarkt in China.

Eerste geval van de vogelgriepstam H7N4 bij de mens vastgesteld

Voor zover bekend is voor het eerst ter wereld iemand besmet geraakt met de H7N4-stam van de vogelgriep. Het gaat om een vrouw in China die hersteld is van de ziekte. De vogelgriepstam die het meest voorkomt bij de mens is H7N9.

Het virus is vastgesteld bij een 68-jarige vrouw in de kustprovincie Jiangsu. Begin januari werd ze gehospitaliseerd, maar ze kon op 22 januari het ziekenhuis weer verlaten.  Dat heeft het Centrum voor Gezondheidsbescherming in Hongkong bekendgemaakt.

Voor ze ziek werd, was de vrouw in contact gekomen met pluimvee. Niemand in haar omgeving vertoonde tijdens de observatieperiode symptomen.     

Het meest verspreid bij de mens is de stam H7N9 van het vogelgriepvirus. Die kan tot zware ademhalingsproblemen leiden.

Onderzoekers in Hongkong nemen een bloedstaal van een kip.

Meest gelezen