Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Geheim overleg bij Aldi. Komt het tot een nieuwe Duitse eenmaking?

Volgens het Duitse weekblad "Manager Magazin" zijn op 23 november vorig jaar 16 managers van Aldi Süd en Aldi Nord in alle discretie samengekomen. Het doel van de meeting? Een einde maken aan een ruzie die 60 jaar geleden "Albrecht Discount" in twee splitste.

Veel kans dat u het Aldi-logo op de foto niet herkent. Het is namelijk het logo van Aldi Süd. Maar in België is alleen Aldi Nord actief. Dat er twee Aldi's zijn, is het gevolg van een fikse ruzie tussen de broers Theo en Karl Albrecht, de oprichters van de "Albrecht Discount". In 1961 gingen ze elk hun eigen weg.

Schaalvoordeel

De broers Albrecht zijn intussen overleden. Maar misschien komt het een kleine 60 jaar na de ruzie dan toch tot een toenadering. Volgens "Manager Magazin" overweegt het management van de twee Aldi-takken om hun inkoopdiensten nauwer te laten samenwerken.

Later moet de samenwerking een meer formeel karakter krijgen, in de vorm van één inkoopdienst voor beide bedrijven. Van een fusie tussen Aldi Nord en Aldi Süd is voorlopig geen sprake volgens het document dat "Manager Magazin" te pakken kreeg.

De wereld volgens Aldi

Het geschil tussen de gebroeders Albrecht - dat ging over de verkoop van tabak - heeft Duitsland in twee verdeeld. Vandaar de namen Aldi Süd en Aldi Nord, naar de regio's waar de takken actief zijn.

Buiten Duitsland is de wereld eveneens opgesplitst. Aldi Nord vindt u behalve in België ook in Denemarken, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal  en Spanje. Aldi Süd vindt u in Australië, China, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Slovenië, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland.

Meest gelezen