Grote groep transmigranten opgepakt in Veurne

In Veurne, West-Vlaanderen, heeft de politie vanmorgen achttien transmigranten opgepakt. Het gaat om tien mannen en acht vrouwen, waaronder één zwangere vrouw en drie minderjarigen. 

De politie van het West-Vlaamse Veurne heeft vanmorgen rond 09.00 uur een groep van achttien transitmigranten opgepakt. “We kregen de melding dat een groep van een dertigtal migranten zich verplaatste rond het industrieterrein en gingen meteen met een groot aantal manschappen ter plaatse. Ook de federale politie kwam bijstand geven met vier politiemannen. Bij het zien van de politie zetten heel wat vluchtelingen het op een lopen. Uiteindelijk hebben we er een achttiental onder hen staande kunnen houden,” vertelt commissaris Toon Fonteyne.

Het gaat om tien mannen en acht vrouwen, onder wie een zichtbaar zwangere vrouw en drie zeventienjarigen. De mensen verklaren uit Eritrea te zijn, al is het mogelijk dat sommigen de Ethiopische nationaliteit hebben. Vijf van hen worden morgen naar een gesloten centrum gebracht. 

Gevolg van bewaking op snelwegparkings?

Of het aantreffen van vluchtelingen in Veurne het gevolg is van de recente bewaking op de snelwegparkings, is niet zeker. “Het is nog te vroeg om over een verschuiving richting de secundaire wegen te spreken. Wij treffen soms dagelijks transitmigranten aan in onze zone, met of zonder bewaking op de snelwegparkings. Een dermate grote groep is wel uitzonderlijk”, besluit Fonteyne.

Meest gelezen