BELGA/MAETERLINCK

Kandidaat-voorzitter Open VLD Christian Destoop verongelukt in Chili

Christian Destoop (68), zes keer kandidaat-voorzitter van de Open VLD, is zondag 28 januari in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dat is van zijn familie vernomen.

Waregemnaar Christian Destoop was de absolute recordhouder van deelnames aan VLD-voorzittersverkiezingen. Destoop nam maar liefst zes keer deel. In 2008 was hij voor de laatste keer kandidaat. Hij moest het toen afleggen tegen Bart Somers. Destoop haalde bijna 8 procent van de stemmen. Zijn slogan bij die verkiezingen was altijd "Er is nog hoop met Destoop". 

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend, omdat de nabestaanden nog geen informatie hierover van de Chileense autoriteiten hebben ontvangen. Zijn lichaam werd afgelopen weekend gerepatrieerd. Buitenlandse Zaken in Brussel heeft alleen het overlijden van Christian Destoop bevestigd.

Meest gelezen