Matteo Simoni wordt Master van Filmfestival Oostende

Het Filmfestival van Oostende stelt Matteo Simoni aan tot Master, zowat het uithangsbord van het festival. In die functie volgt hij Wim Opbrouck op.

Matteo Simoni is dit jaar de nieuwe Master, of curator, van het Filmfestival in Oostende. Dat meldt de organisatie van het festival in een persbericht. Hij is de jongste Master die het filmfestival ooit heeft gekozen.

Het is dit jaar de twaalfde editie van het festival, vorig jaar viel Wim Opbrouck de eer te beurt om Master te zijn. Als Master zal Simoni mee bepalen welke films de selectie van het festival zullen halen. Sowieso zoekt het festival steeds een goede mix tussen internationaal talent en kwaliteitsvolle producties van eigen bodem. 

Het jaar van Simoni

Het gaat Simoni voor de wind dit jaar. Hij vertolkte de hoofdrol in succesfilm Patser van Adil el Arbi en Bilall Fallah en zal volgende week optreden als Shooting Star op het filmfestival van Berlijn. Die Shooting Stars zijn de tien meest beloftevolle acteurs van Europa die via de Berlinale aan de wereld worden voorgesteld. Daarmee komt hij op dezelfde hoogte als Alicia Vikander, Daniel Craig en Matthias Schoenaerts, die eerder al als Shooting Star verschenen.

Simoni speelt ook de hoofdrol in "De bende van Jan De Lichte", een nieuwe serie van VTM die op dit moment wordt opgenomen. Die serie baseert zich op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon en wordt geregisseerd door Maarten Moerkerke en D'Ardennen regisseur Robin Pront. 

Matteo Simoni is één van de boegbeelden van het aanstormende talent dat Vlaanderen rijk is

Peter Craeymeersch, directeur Filmfestival Oostende

Limburgse gastvrijheid

Peter Craeymeersch, directeur van Filmfestival Oostende, is vereerd dat hij Matteo Simoni als Master kan aankondigen. “Matteo heeft in de voorbije jaren zijn veelzijdigheid en talent als acteur bewezen. Met Matteo kiezen we de jongste master in de geschiedenis van FFO.  Hij is voor mij één van de boegbeelden van het aanstormende talent dat Vlaanderen rijk is en die alles in zijn mars heeft om internationaal door te breken.” 

Simoni reageert enthousiast over zijn keuze als Master. “Ik vind het ontzettend interessant dat het Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt. Om als jongste Master ooit gevraagd te worden is een hele eer. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen.”

Het filmfestival Oostende vindt plaats van 7 tot en met 15 september 2018.  

Meest gelezen