Videospeler inladen...

Moordenaar 14-jarige Béatrice Berlaimont krijgt levenslang

De moordenaar van de 14-jarige Béatrice Berlaimont is veroordeeld tot een levenslange celstraf. Het meisje verdween in november 2014 op weg naar school, haar lichaam werd pas tien dagen later teruggevonden.

Op 21 november 2014 verdween Béatrice Berlaimont in Aarlen. Het 14-jarig meisje was onderweg naar school, maar kwam daar nooit aan. De cel Vermiste Personen sprak meteen van een "zeer onrustwekkende verdwijning". Tien dagen lang was er geen spoor van het meisje, maar op 1 december vond een wandelaar haar lichaam in een bos in de buurt van Aarlen. 

Op 9 december konden de speurders een verdachte oppakken. Later bekende de man dat hij het meisje verkracht en vermoord had. 

Jury: "Extreem ernstige feiten"

Hij stond in totaal voor 27 feiten terecht, onder meer voor het seksueel geweld tegen een jonge automobiliste enkele dagen nadat het lichaam van Béatrice gevonden werd. 

Het hof van assisen in Luxemburg veroordeelde de beschuldigde tot een levenslange gevangenisstraf en een terbeschikkingstelling van 15 jaar. Dat is de zwaarst mogelijke straf - er waren geen verzachtende omstandigheden, klonk het. De jury had het over "extreem ernstige feiten", "kilte" en "het ontoelaatbare misprijzen voor het leven en de integriteit van anderen". De beschuldigde aanhoorde zijn straf zonder enige emotie. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen