Videospeler inladen...

FBI kreeg tip over de schutter die 17 mensen doodde in een school in Florida   

De FBI heeft in september een tip gekregen over de schutter die gisteren een bloedbad aanrichtte in een school in Parkland, Florida. Nikolas Cruz had op de videowebsite Youtube het commentaar achtergelaten dat hij "een professionele schoolschutter" wou worden. De beheerder van het Youtubekanaal nam een screenshot van de post en alarmeerde de FBI. De FBI slaagde er niet in om de persoon achter de post te identificeren.   

In een artikel op Buzzfeed vertelt de vlogger, Ben Bennight, hoe hij de FBI waarschuwde. De agenten kwamen met hem praten, maar konden de man die de verontrustende boodschap had achtergelaten niet identificeren. Gisteren belde de FBI Bennight terug. Ze onderzoeken nu hoe ernstig de tip toen werd nagetrokken. 

Nikolas Cruz heeft ondertussen bekentenissen afgelegd bij de politie. Hij wordt ervan beschuldigd 17 scholieren gedood te hebben. Hij zei dat hij zijn wapen en zijn jas heeft weggegooid en zo tussen de geëvacueerde scholieren is buitengeraakt. Hij is twee kilometer van de school aangehouden op basis van een persoonsbeschrijving.

Nikolas Cruz was lid van Republic of Florida, een paramilitaire organisatie die blanke overheersing nastreeft. Hij zou zeker één training hebben meegemaakt en aan optochten hebben deelgenomen.  De leider van de groep verklaarde dat hij Cruz niet persoonlijk kende, maar dat hij gehoord had dat de jongen problemen had met een meisje. Hij suggereerde dat het niet toevallig was dat hij op Valentijn toesloeg. 

Meest gelezen