Pukkelpop pakt op 21 april uit met house- en technofestival Garnizoen

De organisatie achter Pukkelpop stelt een nieuw project voor: Garnizoen. Het house- en technofestival zal op 21 april plaatsvinden op de Citadelsite in Diest. 

Het concept is geïnspireerd door de befaamde Warehouse-nachtclub in Chicago waar de housemuziek ontstond. De locatie is de Citadel in Diest, volgens burgemeester Jan Laurys "een proeftuin voor nieuwe experimenten". 

De muzikale focus van Garnizoen ligt op de begindagen van het house- en technogenre. Op de affiche staan in de zaal Warehouse (techno) namen als Sam Paganini, Dense & Pika, Haeken en Linear Straight. Op de tweede locatie staat house centraal, met dj's als Dan Shake, Kiani & His Legion B2B Bjeor en Kong. 

"In een muzieklandschap waar "meer, groter en bombastischer" vaak de norm is, kiezen we er bewust voor om met Garnizoen te gaan voor betaalbaar en laagdrempelig", benadrukt organisator Chokri Mahassine. "Onze ambities zijn groot in de zin van programmatie, samenwerkingen en naamsbekendheid. Qua publiek en capaciteit liggen de ambities lokaal en willen we vooral ook kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit."

Meest gelezen