Videospeler inladen...

Trump: "School moet altijd veilige plaats zijn voor leerlingen en leraars"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de natie toegesproken na de schietpartij in een school in Florida, gisteren, waarbij 17 doden vielen. "Ik spreek vandaag tot een natie met verdriet", zei de president. "Ons hele land met een zwaar hart is aan het bidden voor de slachtoffers en hun families." Over vuurwapens had hij het niet.

"De schietpartij in de school in Florida was een daad van verschrikkelijk geweld, veroorzaakt door haat en het kwade", zo begon de Amerikaanse president zijn televisietoespraak na het drama op de school in Florida, gisteren. "Wij zijn er voor jullie", zei Trump aan de slachtoffers. "Geen enkele leerling, geen enkele leraar zou in een Amerikaanse school ooit gevaar mogen lopen."

"In deze momenten van pijn aan het hart en grauwheid houden wij ons aan Gods' woord in de Schrift: ik heb uw gebeden aanhoord en heb uw tranen gezien. Ik zal u genezen."

De Amerikaanse president kondigde aan dat hij van plan is een bezoek te brengen aan de getroffen school. Trump pleitte voor een mentaliteitsverandering. "Amerikanen moeten het leven omarmen en verbonden met elkaar leven", zei Trump. "Mijn medewerkers willen  onderzoeken hoe de maatschappij zich beter kan beschermen tegen mensen met mentale problemen. Scholen veiliger maken, zal daarbij onze topprioriteit zijn."

Trump had het in zijn toespraak op geen enkel moment over vuurwapens of over de Amerikaanse wapenwet. Na zijn korte toespraak was hem volgens een tweet van het ABC News gevraagd: "Waarom blijft dit allemaal gebeuren in Amerika? Zal u doen met betrekking tot vuurwapens?". Een antwoord bleef uit.

De dader was volgens medeleerlingen verzot op wapens en jagen, postte foto’s met wapens op sociale media en maakte grapjes over mensen neerschieten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen