Emotionele Jimmy Kimmel na schietpartij Florida: "We hebben wetten nodig. Doe iets"

Talkshowpresentator Jimmy Kimmel heeft in zijn programma een emotionele oproep gedaan aan president Trump en het Amerikaanse Congres om werk te maken van een strengere wapenwetgeving. "Er moet iéts gebeuren. Deze keer gaan we niet toelaten dat jullie het hoofd buigen in gebed voor twee weken en dan weer voortdoen met het volgende."

Kimmel reageert daarmee op de schietpartij op een school in Florida waarbij 17 doden vielen. Hij toonde in zijn avondshow "Jimmel Kimmel Live!" beelden van Trump die in zijn speech zei dat geen enkele ouder in de VS bang zou mogen zijn wanneer hij 's ochtends afscheid neemt van zijn kinderen. Wapens of de wapenwetgeving vermeldde Trump niet.

"Akkoord", reageerde Kimmel. "Dit moet je doen om het op te lossen. Zeg aan je vrienden in het Congres, aan Paul Ryan, aan Mitch McConnell en aan Marco Rubio, aan al die familiemannen die zo erg inzitten met hun gemeenschap, dat we wetten nodig hebben. Echte wetten die alles doen wat mogelijk is om aanvalswapens uit de handen te houden van mensen die onze kinderen gaan neerschieten."

"Je hebt letterlijk niets gedaan", zei Kimmel ook aan Trump. "Erger nog, je hebt het makkelijker gemaakt voor mensen met mentale problemen om een wapen te kopen."

"8 op 10 Amerikanen zijn het ermee eens dat een tiener geen AR-15 (het wapen dat de schutter gebruikte, red.) mag bezitten. Waarom kan een tiener dan legaal een AR-15 kopen? Ergens onderweg zijn deze mensen vergeten dat ze voor ons werken niet voor de NRA (de wapenlobby, red.). En deze keer gaan we niet toelaten dat jullie het hoofd buigen in gebed voor twee weken en dan weer voortdoen met het volgende."

Meest gelezen