Videospeler inladen...

Geboorte van octopus haalt miljoenen kijkers op Facebook

Een filmpje van de geboorte van een octopus is in 10 dagen tijd 2,7 miljoen keer bekeken op Facebook. De beelden zijn gemaakt door het Virginia Aquarium & Marine Science Center. Opvallend: meteen nadat het diertje uit het ei is gekomen, verandert het van kleur.

Een tros eitjes van de Octopus briareus die op het punt staan uit te komen en 1 kleine octopus die effectief het ei verlaat: dat is te zien in een kort filmpje van het Virginia Aquarium & Marine Science Center in de VS op 6 februari op Facebook plaatste. 10 dagen later is het al meer dan 2,7 miljoen keer bekeken.

Hoe eenvoudig ook, de beelden fascineren. Veel heeft te maken met het feit dat de kleine octopus ogenblikkelijk na de geboorte van kleur verandert, van wit naar donkerbruin. De dieren beschikken over zogenoemde chromatoforen. Dat zijn celorganen die pigment bevatten waardoor een octopus dadelijk van kleur kan veranderen en zich kan camoufleren.

Uit een tweede filmpje van eergisteren moet blijken dat de kleine octopus al flink is gegroeid:

Meest gelezen