Geen straffen na gevaarlijke trouwstoet in Dilbeek

Twee mannen die in mei vorig jaar deel uitmaakten van een uit de hand gelopen trouwstoet in Dilbeek krijgen geen straf.

De trouwstoet reed in mei 2017 door Dilbeek. Verschillende auto's reden toen door het rood en passagiers hingen half uit de auto's tijdens het rijden. De politie zette één van de auto's aan de kant, maar daarbij ontstond een vechtpartij waarbij een aantal agenten gewond raakten. Twee mannen uit Vilvoorde en Brussel werden opgepakt en moesten voor de Franstalige correctionele rechtbank verschijnen.

Vrijspraak en opschorting straf

“Het vonnis dateert al van 3 januari”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. "De twee werden vervolgd voor het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen en voor weerspannigheid. Ze werden vrijgesproken voor de slagen en verwondingen en kregen opschorting van straf voor de feiten van weerspannigheid.”

Over de motivatie van de rechter is geen informatie beschikbaar.

Meest gelezen