AP

Jennifer Aniston en Justin Theroux kondigen scheiding aan

Actrice Jennifer Aniston (46) en acteur Justin Theroux (49) gaan scheiden. Dat heeft het koppel aangekondigd in een gezamenlijke mededeling. Aniston en Theroux waren 2,5 jaar getrouwd. "We gaan elk onze eigen weg, maar we blijven vrienden", zeggen ze.

De beslissing om uit elkaar te gaan, dateert van eind 2017. "Om verdere speculatie tegen te gaan, hebben we besloten om aan te kondigen dat we scheiden", zo staat in de mededeling. "Deze beslissing hebben we gezamenlijk en liefdevol genomen eind vorig jaar. We zijn twee beste vrienden die besloten hebben om als koppel onze eigen weg te gaan, maar we kijken ernaar uit om onze gekoesterde vriendschap voort te zetten."

"Normaal zouden we dit privé houden, maar omdat de roddelindustrie een mogelijkheid om te speculeren en te verzinnen niet kan weerstaan, willen we de waarheid op deze manier overbrengen. Alle andere dingen die over ons verschijnen, komen niet rechtstreeks van ons en zijn iemand anders' fictieve verhaal. Bovenal zijn we vastberaden om ons diep respect en onze liefde voor elkaar te behouden."

Tweede scheiding voor Aniston

Aniston en Theroux waren samen sinds 2011. De vonk sloeg over op de set van de film "Wanderlust". In augustus 2015 trouwden ze in Los Angeles. Dat gebeurde ver weg van de camera's. Om te vermijden dat de pers iets zou vernemen over de plannen, zouden zelfs de gasten niet ingelicht zijn over de werkelijke reden waarom ze verwacht werden.

Voor Theroux (bekend van "Mulholland drive", "Inland empire" en "The leftovers") was het zijn eerste huwelijk. Aniston ("Rachel Green" uit "Friends") was tussen 2000 en 2005 getrouwd met Brad Pitt. Die begon vervolgens een relatie met Angelina Jolie, maar ook dat huwelijk strandde onlangs.

AP2004