Nicolas Lambert

Nog 14 skicentra open in de Ardennen

Er zijn nog 14 skicentra open in ons land, voornamelijk in de Oostkantons. Alpijns skiën kan alleen op de pistes van de Baraque Fraiture en van Ovifat, daar ligt momenteel een kleine 15 centimeter sneeuw. Op heel wat andere plaatsen kunnen wintersporters wel  nog langlaufen, noords skiën en sleeën.

Voor sneeuwpret en wintersport vlak bij huis, kunt u nog steeds terecht in veertien skicentra in ons land.

Liefhebbers van de alpijnse ski trekken best naar de pistes van de Baraque Fraiture en van Ovifat, want de andere alpijnse skicentra in België sloten voorlopig de deuren. 

In de Oostkantons is er wel nog een gevarieerd aanbod voor langlaufers. Op het Signal de Botrange, de Baraque Michel, la Maison du Parc de Botrange, Houyres en Mont Spinette zijn er noordse skipistes geopend met een lengte van 2,5 tot 25 kilometer. 

Langlaufen kan verder nog in Val de Wanne, Elsenbom, Worikken en Weywertz. Ook om te sleeën, zijn er heel wat mogelijkheden. 

Klik hier voor meer informatie over de skicentra in de Ardennen.    

Uitbaters van hotels in de Oostkantons zijn tevreden

Vooral de hotels in de Oostkantons hebben geprofiteerd van de grote toeloop van toeristen tijdens de krokusvakantie. Hun bezetting varieerde van "goed" tot "zeer goed". Het Toeristisch Agentschap Oost-België deed een telefonische enquête bij 36 uitbaters van de 163 in de regio. 

Het ideale wintersportweer zorgde voor de grote toeloop. "De sneeuw heeft ervoor gezorgd dat de laatste kamers voor het weekend zeer snel geboekt waren. Tijdens de week waren we niet volzet en ook voor het laatste weekend van de vakantie zijn nog niet alle kamers geboekt, maar als de sneeuw blijft liggen, komt dat wel goed", aldus uitbater Jean Goire van het Hôtel du Moulin in Ligneuville. 

De hotels die vlakbij de wintersportgebieden van de Hoge Venen en de Belgische Eifel liggen, konden rekenen op een hoge bezetting. Zij profiteerden het meeste van de sneeuw tijdens de krokusvakantie. Uit de enquête blijkt dat veel vakantiegangers op het laatste nippertje reserveerden, nadat de media verse sneeuw voorspeld hadden.

De hoteluitbaters in de lager gelegen gebieden, zoals bijvoorbeeld in de Ourvallei, moesten het met heel wat minder boekingen stellen.

Ook de meeste aanbieders van vakantiewoningen zijn volgens de enquête tevreden. De grotere woningen, die lang op voorhand gereserveerd worden door grote families of groepen, zijn een echte trendsetter. De groepsverblijfsplaatsen en de gastenkamers (Bed & Breakfast) deden het dan weer wat minder goed. 

Meest gelezen