Tom Hanks charmeert met een op een schrijfmachine uitgetikt briefje

Het moet allemaal snel gaan tegenwoordig. Liever een e-mail of Facebookberichtje sturen dan een uitgebreide brief schrijven. Om nog maar te zwijgen van het uittikken van een brief op een ouderwetse schrijfmachine. Maar acteur Tom Hanks behoort duidelijk nog altijd tot de laatste categorie. Een koppel dat een huwelijksuitnodiging naar hem stuurde, kreeg immers een met een typemachine geschreven antwoord terug. Zo bewees de Oscarwinnaar dat hij niet alleen een fervent verzamelaar van schrijfmachines is, maar ze ook nog gebruikt indien nodig. 

Kristen Jerkins en haar vriend Joe trouwen op 5 mei en omdat beiden immense fans van Tom Hanks zijn, stuurde het koppel uit Nashville hem ook een uitnodiging op. "Het was mijn idee om hem aan te schrijven. Mijn verloofde lachte me lichtjes uit, maar mijn moeder zei: "Als je niets vraagt, zal je het nooit weten." Dus heb ik het erop gewaagd en afgewacht of hij zou reageren", aldus de 28-jarige Jerkins op nieuwswebsite Today.

En Hanks reageerde, weliswaar negatief. Maar hij nodigde het koppel wel uit om naar hem te komen kijken in een theaterstuk, waarvoor hij momenteel aan het repeteren is.

"Geweldig toch, die reactie. En we gaan zeker proberen om naar de voorstelling te gaan kijken", aldus Jerkins nog. Hij stuurde met het antwoord ook een foto van zichzelf mee, waarop hij de uitnodiging van het koppel in zijn hand vasthield.

Toch was het niet zozeer de reactie die de meeste aandacht trok, maar het feit dat de brief duidelijk op "een oudere schrijfmachine" uitgetikt was. Van Hanks is geweten dat hij een fervente verzamelaar is van oude schrijfmachines. Dat hij ze daarnaast ook nog gebruikt, deed de aaibaarheidsfactor van Hanks op sociale media duidelijk nog toenemen:

Meest gelezen