Drie zelfmoordterroristen doden minstens 18 mensen in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn zeker 18 doden en meer dan 20 gewonden gevallen bij bomaanslagen. Drie terroristen bliezen zichzelf op, op een vismarkt. De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar alles wijst richting terreurbeweging Boko Haram, die heel actief is in die regio.

Volgens een ooggetuige gebeurden de explosies op een drukbezochte vismarkt in Kondunga, rond 20u30 gisteravond. Kondunga ligt op zo'n 35 kilometer buiten de stad Maiduguri, in de staat Borno. Dat is het epicentrum van de opstand van terreurbeweging Boko Haram.

Het nieuws is bevestigd door de Nigeriaanse autoriteiten, maar de aanslagen zijn nog niet opgeëist. Heel waarschijnlijk zijn ze het werk van Boko Haram, die een eigen islamitische staat wil. Hun terreur heeft al aan ruim 20.000 Nigerianen het leven gekost. Meer dan 2 miljoen Nigerianen zijn op de vlucht voor het geweld.

Meest gelezen